Faq

Bij verhuizen komt een hoop kijk! Deze pagina helpt je bij een aantal veelgestelde vragen die wij doorgaans ontvangen. Mocht je vraag er niet tussen zitten, stel je vraag gemakkelijk en snel via Whatsapp.

Het aanvragen van een offerte bij The Moving Company is altijd gratis en vrijblijvend.

Dit is altijd afhankelijk van een aantal factoren:

  • De hoeveelheid spullen die u heeft
  • De af te leggen afstand (lokale, landelijke of internationale verhuizing)
  • De locatie van de verhuizing, moet er bijvoorbeeld een verhuislift aan te pas komen?
  • Hoeveel verhuizers er nodig zijn op de dag
  • Transport, benzine en parkeerkosten
  • Eventuele vergunningen

Vraag ten allen tijden vrijblijvend een offerte aan, hierin kunnen wij een op-maat prijs voor u berekenen.

Indien u er rekening mee kan houden raden wij u altijd aan om in de minder drukke periodes te verhuizen. De drukste periode is tussen mei en september. Dan is het buiten droog en kunnen mensen de verhuizing combineren met hun zomervakantie.

Aan het einde van de maand is het meestal ook drukker dan normaal.Dit komt omdat woningen vaak aan het begin van de maand worden opgeleverd. De huur van de oude woning loopt dan af of mensen starten een nieuwe baan. Er zijn verscheidene redenen die hiermee te maken hebben.

In de drukke periodes kunnen er hogere prijzen worden gerekend, opslagruimtes kunnen vol zitten en wellicht zijn de weekend of avonduren wel bezet. Zorg in ieder geval dat je altijd goed vooruit plant.

Ja, op de verhuisdag zelf bent u volledig verzekerd. Dit kan The Moving Company voor u regelen.

Uiteraard, hoe sneller de dag verloopt, hoe minder de verhuizing u kost. Dus nodig uw omgeving uit om een steentje bij te dragen.

Wij raden altijd aan om minimaal drie weken van tevoren een verhuizing te reserveren. Ben je in de gelegenheid om dit nog eerder te doen, twijfel niet. Uiteraard kan er ruimte zijn voor een spoedverhuizing. Dit is alleen niet altijd een gegeven. Plan goed vooruit is dan onze tip.

Kostbare spullen, of spullen die u dierbaar acht, worden altijd ingepakt met inpakpapier of noppenfolie. Matrassen worden verpakt in matrashoezen. Tijdens het inladen van de verhuiswagen maken wij altijd gebruik van verhuisdekens om zo veilig mogelijk te vervoeren, ook wordt alles strak vastgezet met sjorbanden om frictie en schade te voorkomen.

Het is vaak niet nodig om een vergunning aan te vragen, maar dit is afhankelijk van uw gemeente en straat. Wij adviseren u om bij twijfel telefonisch contact op te nemen, vaak kunnen wij dan voor u beoordelen of dit nodig gaat zijn.

Voor huisdieren is een verhuizing natuurlijk al ingrijpend genoeg. The Moving Company raadt u daarom aan om uw huisdier elders te laten logeren. Een alternatief is, als uw huisdier een hond of kat is, in de bench te laten. Op die manier ervaren zij nog enige rust en heeft het huisdier zo min mogelijk last van de drukte en rumoer tijdens het verhuizen. Tegelijkertijd is het voor de verhuizers natuurlijk niet aangenaam als er dieren rondlopen in uw woning. Knaagdieren kunt u het beste in uw eigen auto vervoeren of als laatste laten meerijden in de verhuiswagen. Om spetteren en klotsen voor de vissen te voorkomen, adviseren wij om een vissenkom of klein aquarium zo leeg mogelijk te halen en af te dekken met opgeblazen boterhamzakjes.

U kunt de rekening voor de verhuizing contant, met PIN of op factuur betalen.

Ja, wij werken door heel Nederland en een groot deel van Europa. Neem contact op voor meer informatie.

Ja, wij zijn werkzaam binnen Europa. Neem contact op voor specifieke informatie.

Wij doen allerlei soorten montagewerk. Van het (de-)monteren van de moeilijkste kledingkasten tot het af- en aansluiten van uw wasmachine.

Ja hoor, elke verhuizing verzorgen wij compleet op maat. Dus heeft u eigenlijk geen tijd voor het inpakken en uitpakken, dan nemen we u ook graag die zorgen uit handen. Ontzorgd verhuizen van A tot Z.

In principe kunnen we met behulp van ons aanvraagformulier al een duidelijke indicatie van de werkzaamheden en bijbehorende kosten maken. Voorziet u complicaties en heeft u liever dat we even komen kijken, neem dan contact met ons op.

Wij hebben verhuiswagens van verschillende formaten, van minimaal 20m3 tot maximaal 40m3.

Jazeker, meestal verhuizen mensen in het weekend of avonduren. Onze verhuizers zijn in het weekend of avonduren gewoon beschikbaar echter wel tegen een aangepast tarief.

Ja, het is ook mogelijk om los personeel in te schakelen. Neem contact op indien u speciale wensen heeft.