Abonnementen opzeggen

Bij een verhuizing horen vele randzaken. Hoe zit het namelijk met al die doorlopende abonnementen? Op deze pagina geeft The Moving Company advies, waar moet je eigenlijk rekening mee houden en hoe zorg je voor een soepele verhuizing.

Abonnementen of contract doorgeven bij een verhuizing 

 1. Check einddata

Logischerwijs kan je je abonnementen opzeggen als de uiteindelijke contractdata is verlopen. Houd wel altijd rekening met een opzegtermijn van +/- 30 dagen, dit is vrij standaard. Niemand wilt natuurlijk een dubbele rekening betalen. Ga naar de website van de aanbieder om te achterhalen wat de opzegtermijn is. Zorg ervoor dat je geen boete krijgt die kosten wil je natuurlijk veel liever investering in de verhuizing zelf.

 1. Telefoon, Internet en televisie verhuizing doorgeven

Als je gaat verhuizen zit je ongetwijfeld nog met een abonnement voor televisie en internet. De kans is aanzienlijk dat jouw huidige provider ook levert in het postcodegebied van je nieuwe woning. Misschien ga je wel verhuizen naar een adres waar ze glasvezelaansluiting hebben, wat een feest snelheid. Tijd om je abonnement te voorzien van een upgrade! Zodra je tevreden bent met de gang van zaken en niet het nut ziet van het overstappen naar een andere provider, geef dan je nieuwe adres door via de klantenservice en maak desnoods een afspraak, indien je dit niet zelf kan, om alles opnieuw aan te laten sluiten. Toch wel lekker, meteen internet hebben als je bent verhuisd.

Echter, eigenlijk is dit een goed moment om aanbieders met elkaar te gaan vergelijken op vergelijkingswebsites. Misschien kan het ergens anders wel goedkoper met meer opties. Wie niet kijkt, wie niet wint. Via PriceWise kun je gemakkelijk prijzen vergelijken.

 1. Energie (elektriciteit en gas)

Vergeet uiteraard niet de laatste meterstanden door te geven. Doe dit een week voordat je gaat verhuizen. Niemand wilt namelijk meer betalen dan nodig. Ook bij de energieleverancier geldt, leveren zij ook in het nieuwe postcodegebied? Ben je tevreden over je huidige tarieven en wil je verlengen, Geef de verhuizing tijdig door.

Ook hier geldt weer dat het een mooi moment is om de kosten en aanbieders te vergelijken. Want, waarom zou je teveel betalen voor iets wat niet eens tastbaar is? Elektriciteit en gas zijn niet bepaald aantrekkelijke onderwerpen, je wilt gewoon dat het doet wat het moet doen en dit tegen een zo laag mogelijk tarief, zowel groene energie en niet-groene energie. Gaslicht.com is een gespecialisseerde prijsvergelijker voor deze nutsvoorzieningen.

 1. Inboedelverzekering

Tijdens de verhuizing heb je de complete inboedel in je handen gehad. Daarna zou je een nieuwe inboedelverzekering kunnen overwegen. Is het onderhand meer of minder waard. Neem ook in acht dat je verzekeraar eventuele schade vergoed bij een verhuizing, best handig. Gebruik bijvoorbeeld Independer om een inboedelverzekering te vinden die bij jou aansluit.

 1. Breng de waterleverancier op de hoogte van je verhuizing

Bij een verhuizing dien je jouw nieuwe adres op te geven, elke provincie heeft een andere waterleverancier. Kijk hier voor meer informatie.
Houd er rekening mee dat als je een adres verlaat, je de laatste waterstand door moet geven en nog een eindafrekening krijgt. Je ontvangt een eindafrekening na ongeveer 6 weken.

 1. Verspil geen tijd, informeer bedrijven in een keer over je nieuwe adres

Het is natuurlijk makkelijk om alles in een keer door te geven, zo kan je dit doen via Post NL of Verhuisvriend, dit scheelt je weer tijd. Er zijn natuurlijk veel leukere dingen waarmee je je nu bezig kan houden. De aankleding van je huis bijvoorbeeld.

 1. Adreswijziging opgeven bij je bank

Uiteraard wil de bank ook op de hoogte zijn als je gaat verhuizen. Dit kan meestal vrij simpel via de applicatie van de bank of via de website. Voor bijvoorbeeld de ABN is het niet mogelijk om deze gegevens telefonisch te wijzigen. Als je het op deze manier wilt doen, zoek even uit of dit mogelijk is bij jouw eigen bank.

 1. Kranten en tijdschriften opzeggen of adreswijziging doorgeven

Het kan zomaar dat je nog een lopend abonnement hebt op het NRC, het zou zonde zijn om deze krant te missen natuurlijk. Geef daarom je verhuizing vroegtijdig door. Veelal kan dit per telefoon of schriftelijk.

 1. Adreswijziging doorgeven goede doelen

Zo zijn er ook nog goede doelen, Greenpeace wilt ook graag weten waar je naartoe bent verhuisd natuurlijk.

 1. Vervoersmaatschappijen zoals NS

Dit is natuurlijk pas van noodzaak als je een nieuwe OV-kaart gaat bestellen. Vooralsnog ben je toch bezig met alles aanpassen. Dus er is geen beter moment dan nu.

 1. Vaste lasten

Verhuizen betekent voor veel mensen ook de start van een nieuw leven. Neem eens de moeite om een staartje te maken van al je uitgaven en inkomsten. Met een schone lei beginnen is in in alle opzichten een goed idee. Kijk eens rond en bedenk voor jezelf wat nog meer opgezegd kan worden.