Handige bespaartips bij een verhuizing

Helemaal te gek, je hebt een nieuw huis gevonden! De volgende stap is verhuizen! Hieronder wat handige bespaartips, want laten wij eerlijk zijn, je stopt die extra euro’s liever in de aankleding van je nieuwe huis.

Helemaal te gek, je hebt een nieuw huis gevonden! De volgende stap is verhuizen! Hieronder wat handige bespaartips, want laten wij eerlijk zijn, je stopt die extra euro’s liever in de aankleding van je nieuwe huis.

  1. Een goede planning, is het halve werk

Uiteraard weet je wanneer je de sleutel krijgt van je nieuwe huis. Deze datum is namelijk dik onderstreept in je agenda! Zorg ervoor dat je vroegtijdig het verhuisbedrijf inlicht en vraag jezelf af; welke diensten heb ik nodig? Moeten de verhuizers een trap op? Past mijn oversized Italiaanse design bank wel door het trappengat? Oftewel, heb ik geen extra verhuislift nodig om grotere spullen door het raam te loodsen? Heeft die Chinese vaas misschien toch een extra verzekering nodig? Zorg dat je alle informatie voor jezelf goed op een rijtje hebt. Voorkom dat het verhuisbedrijf nog een extra keer moet langskomen. Dit zorgt allemaal voor extra kosten, precies wat je niet wilt natuurlijk.

  1. Niet verhuizen in het weekend of feestdagen

Wellicht wist je dit al. Het gros van de verhuisbedrijven hanteert aangepaste tarieven voor verhuizingen in het weekend en verhuizingen op feestdagen. Een verhuisbedrijf inhuren voor je verhuizing is iets wat je jezelf meer dan gunt. Het verhuizen op een doordeweekse dag in plaats van een dag in het weekend is simpelweg een van de makkelijkste manieren om wat geld te besparen. De meeste mensen verhuizen namelijk in het weekend, dit zie je dan ook terug in de tarieven.

  1. Pak zoveel mogelijk in

Pak die verhuisdozen in, wacht niet op het laatste moment. Alles wat je binnenshuis niet meer nodig hebt stop je in verhuisdozen. Probeer zelf ook het een en ander te verplaatsen naar je nieuwe onderkomen, doe je dit niet? Zorg dat het allemaal tijdig klaar staat voor de verhuizers om mee te nemen. Hoe sneller & praktischer alles van A naar B gebracht wordt. Hoe voordeliger de verhuizing is.

  1. Heb je recht op verhuiskostenvergoeding?

In bepaalde gevallen kan je verhuiskostenvergoeding aanvragen. Het zou zomaar kunnen dat jij hier recht op hebt. Je kunt namelijk verhuiskostenvergoeding krijgen als je moet verhuizen omdat je woning wordt gesloopt of gerenoveerd. Misschien stopt je huur omdat je verhuurder een geldend bestemmingsplan wil uitvoeren? In dat geval heb je ook recht op verhuiskostenvergoeding. Een aangename tegemoetkoming. Klik hier voor meer informatie. In bijzondere gevallen (bij verhuizing voor werk) is je werkgever bereidt een steentje bij te dragen.

  1. Zorg ervoor dat je een grote schoonmaak houdt

Tijd voor een grote schoonmaak. Klakkeloos alles inpakken of gelijk maar selectief aan de haal? Selectief heeft de voorkeur. Vraag jezelf af of je daadwerkelijk alles nog nodig hebt. Hoe minder spullen, hoe sneller de verhuizen, hoe lager de kosten. 

  1. Vraag hulp aan vrienden en familie

Vergeet vooral niet je familie en vrienden te betrekken bij je verhuizing. Meestal betaal je een verhuisbedrijf een vast bedrag en vervolgens, voor elk uur dat de verhuizing langer duurt dan gepland, een vast uurtarief per verhuizer. Met extra handen verloopt de verhuizing simpelweg sneller. Hoe sneller hoe beter natuurlijk, dit kan aanzienlijk in de portemonnee schelen.