Slimme & handige verhuistips van The Moving Company

Een goede voorbereiding is het halve werk! The Moving Company geeft je graag praktische tips mee waar je zelf misschien nog niet aan gedacht had bij een verhuizing. Immers kost een verhuizing veel energie en tijd, dat kan slimmer, praktischer en makkelijker.

 1. Wij adviseren je om gebruik te maken van een verhuischecklist. Klik hier voor de TMC checklist. Hiermee verlies je geen detail uit het oog, daarnaast kun je op de verhuisdag zelf volledig gefocust blijven.
 1. Heb je veel vrienden? Wat een geluk! Tijd om even wat blijdschap te droppen in de groepsapp, dan komen de ‘moet ik je helpen met verhuizen?’ vragen vanzelf natuurlijk! Zo niet, geen zorgen The Moving Company heeft vakbekwame verhuizers die al het zware werk voor je uit handen nemen.
 1. Demonteer meubelen of kasten waar nodig. Mocht dit niet je specialiteit zijn, The Moving Company helpt je graag. Zo bieden wij een demontage/montage service. Klik hier voor meer informatie.
 1. Meten is weten, zo simpel is het. Zorg dus dat je alles vantevoren opmeet. Wat past er wel door het trappengat en wat niet? Daar wil je natuurlijk niet achter komen op de verhuisdag zelf. Kom je er niet uit? The Moving Company kan in sommige gevallen vooraf bij u langskomen om zekerheid te bieden. 
 1. Mocht je overgaan tot het inhuren van The Moving Company, zorg ervoor dat alles klaar staat om zo snel mogelijk ingeladen te worden. De verhuisdozen dienen netjes opgestapeld bij de deur te staan en vergeet vooral niet dat er genoeg loopruimte over moet blijven. Dit scheelt natuurlijk tijd en tijd is geld.
 1. Mocht je nou kwetsbare spullen hebben die mee moeten met de verhuiswagen? Neem de moeite om het een en ander alvast in te wikkelen in (verhuis)dekens. Mocht je geen verhuisdekens hebben. The Moving Company kan deze op verzoek leveren.
 1. Probeer de zware spullen te verdelen onder verschillende verhuisdozen. Bespaar jezelf de pijn aan je rug, niemand zit te wachten op een hernia. Voorzie de verhuisdozen van nummers of zet er simpelweg op wat erin zit. Wel zo makkelijk als alles weer uitgepakt moet worden. Zitten dozen niet helemaal vol, maar heb je liever niet dat er enige beweging in komt? Prop wat kranten bij elkaar en gebruik dit als vulmateriaal. Schrijf in welke kamer de doos dient te komen. Dit maakt het voor de verhuizers gemakkelijk om de dozen te organiseren bij aankomst.
 1. Verhuis op een doordeweekse dag. Het is minder druk op straat. De meeste verhuisbedrijven rekenen dan ook extra kosten voor weekenden, avonduren en feestdagen. 
 1. Heb je toevallig nog de originele verpakking liggen van je dure computer? Wat een geluk! Elektronica kan je het best vervoeren in de originele doos. Zo is het tenslotte ook naar jou toe vervoert, tevens zorgt het er ook voor dat het makkelijk te vervoeren is.
 1. Bekijk of het noodzakelijk is om een extra verhuisverzekering af te sluiten. The Moving Company beschikt over een verhuisverzekering indien nodig. Bedenk goed of je spullen van dusdanige waarde hebt. Voorkomen is beter dan genezen.
 1. De laatste en waarschijnlijk de beste tip die wij kunnen geven; Begin op tijd! Begin zodra de verhuisdozen van The Moving Company zijn binnengekomen. Stel jezelf een doel, een paar dozen per dag. Doelen stellen helpen sowieso in het proces. Houd je planning strak en voorkom extra stress. Klik hier voor de verhuisdozen van The Moving Company.