Tips voor de verhuisdag zelf

Aan de slag! Op deze pagina een aantal handige verhuistips voor de verhuisdag zelf.

Eindelijk! Het is zover, de verhuisdag is aangebroken. Je planning is strak, aangezien je al onze artikelen hebt gelezen, alles staat netjes klaar. Even relaxed een boterham smeren, koffie zetten. Douchen, stevige schoenen & oude kloffie aan en handen uit de mouwen. Daar komt The Moving Company om de hoek. Aan de slag! Hieronder een aantal handige verhuistips voor de verhuisdag zelf:

Verhuisdag Tips: 

 1. Zorg dat je goed bent uitgerust. Een verhuisdag kan namelijk best vermoeiend zijn. Goede nachtrust geeft je net even die extra energie en het versterkt je blijdschap. Vandaag ga je namelijk verhuizen. Feest!
 1. Neem vrij en licht collega’s tijdig in. Het is natuurlijk niet handig om tijdens de verhuisdag nog allerlei zaken voor werk te moeten doen.
 1. Zorg voor voldoende drinken, een stevig ontbijt en lunch.
 1. Houd de deuren open, zet er iets voor en doe een elastiekje om de deurkrukken. Als de deur dan dicht neigt te vallen valt hij in ieder geval niet in het slot. Jezelf buitensluiten is natuurlijk geen pretje tijdens de verhuisdag. 
 1. Ga je zelf aan de haal met al die dozen en meubelen? Let op je houding bij het tillen! Goed door de knieën gaan en een rechte rug aanhouden. Zorg dat je je net zo compleet voelt zoals aan het begin van de dag. 
 1. Probeer zoveel mogelijk dozen voor de deur te zetten. Dit maakt het voor de verhuizers makkelijker. Tegelijkertijd gaat de dag dan ook weer een stuk sneller, dit scheelt ook weer in de portemonnee. 
 1. Neem even de moeite om een aangename lunch te maken voor je helpende vrienden. Ze komen je tenslotte helpen vandaag, kleine moeite en dat wordt altijd gewaardeerd.
 1. Voor (jonge) kinderen kan een verhuizing best spannend zijn, regel een oppas voor de verhuisdag. Zorg ervoor dat je de focus erbij kan houden. 
 1. Het is makkelijk om een schema per kamer aan te houden. Zo weet je precies waar je aan toe bent en waar de verhuizers aan toe zijn. Dit scheelt weer tijd en geld.
 1. Je nieuwe vloer is waarschijnlijk net zo waardevol als het gros van je spullen. Probeer deze dan ook in bescherming te nemen. Denk bijvoorbeeld aan karton, zeil of een speciale vloerbescherming. 
 1. Pak alvast een weekendtas met je dagelijkse spullen. Denk hierbij aan je sleutels, telefoon en portemonnee. Wellicht een tandenborstel en schone kleren. Het is gunstig om alles paraat te hebben na de verhuizing.
 1.  Zorg dat er aan het einde van de dag een drankje klaar staat voor jezelf en eigen hulpkrachten. Wel zo gezellig natuurlijk!