Verhuizen naar een andere gemeente

Een goede voorbereiding is het halve werk. Klaar om te verhuizen? Klik hier om vrijblijvend een offerte aan te vragen. Word je liever teruggebeld, laat hieronder je gegevens achter en we bellen je zo spoedig mogelijk terug. Voor andere manieren om contact op te nemen bekijk onze contactpagina.

Verhuizing naar een andere gemeente, waar moet ik rekening mee houden?

Bij het verhuizen naar een andere gemeente zul je rekening moeten houden met een aantal actiepunten. Op deze pagina zetten wij het een en ander op een rij voor je. Aan de slag!

  1. Verhuizing doorgeven aan gemeente

Nadat je bent verhuisd is het de bedoeling dat je je binnen vijf dagen aanmeld als nieuwe bewoner van de desbetreffende nieuwe gemeente. Dit soort zaken zijn te regelen bij het gemeentehuis. Hiervoor moet je een afspraak maken, plan je afspraak dan ook op tijd in! Het komt wel eens zo voor dat het behoorlijk druk kan zijn bij het gemeentehuis, ligt er natuurlijk maar weer net aan waar je naartoe bent verhuisd. Zodra je bent ingeschreven in de nieuwe gemeente wordt je automatisch uitgeschreven bij je oude gemeente. In sommige gevallen kan dit online.

  1. Boete bij het niet tijdig doorgeven van verhuizing

Het laatste wat je wilt is een boete, daarom is het belangrijk om je zo spoedig mogelijk in te schrijven bij je nieuwe gemeente. Het kan zo zijn dat je niet altijd de eerstvolgende dag terecht kan. Om je aan te melden bij een nieuwe gemeente moet je een afspraak maken. Dit doe kan in sommige gevallen via de website van je nieuwe gemeente. 

  1. Nieuwe stad, nieuw energiecontract

Ga vooral even wat websites af om wat prijzen te vergelijken van verschillende energieaanbieders. Het zou namelijk zomaar kunnen dat er in je nieuwe gemeente andere energieaanbieders actief zijn. Wij raden Gaslicht.com aan specialist in prijsvergelijking voor energie.

  1. Gemeentelijke belastingen

Belastingen, nooit het leukste onderdeel. Maar zorg dat je het financiƫle plaatje voor jezelf rond hebt. Hoe hoog is die gemeentelijke belasting eigenlijk in je nieuwe gemeente? Hoe zit het met rioolheffing? afvalstoffenscheiding, waterschapsbelasting of hondenbelasting. Elke gemeente is net even anders. Uitzoeken is weten, weten maakt het leven net wat aangenamer.

  1. Vergelijk contracten voor Internet, TV en telefoon

Mogelijk is het weer tijd om contracten voor internet, tv en telefoon te gaan vergelijken. Je gaat tenslotte verhuizen. Dit kan op verschillende vergelijkingssites. Misschien kan het ergens anders wel goedkoper met meer opties. Wie niet kijkt, wie niet wint. Via PriceWise kun je gemakkelijk prijzen vergelijken.

  1. Check je inboedelverzekering

Aangezien je toch alles in je handen hebt gehad, wat is eigenlijk de totale waarde van je complete inboedel. Een heroverweging als het gaat om inboedelverzekering is misschien een goed idee op het moment. Misschien kan het weer ergens anders goedkoper. 

  1. Verhuizing doorgeven DigiD

Vroeger kostte het doorgeven van een verhuizing veel tijd en stond je bij het gemeenteloket te wachten. Tegenwoordig kun je je ook online inschrijven bij de gemeente. Via DigiD kun je eenvoudig je adres wijzigen. Met een paar muisklikken heb je online je verhuizing doorgegeven. Door de komst van DigiD hoef je niet meer in de rij te staan bij het gemeenteloket. Wat een win!

  1. Parkeervergunning aanvragen

Indien nodig, vraag een parkeervergunning aan. Verhuis je naar de Jordaan in hartje Amsterdam, die heeft een aardige wachtlijst. In sommige gevallen is het mogelijk om onder voorwaarden je parkeervergunning mee te verhuizen. Bekijk per gemeente wat de voorwaarden, wachttijden en kosten zijn. 

  1. Een nieuwe huisarts & apotheek bij verhuizing

Een nieuw huis, een nieuwe apotheek & huisarts. Het is van belang dat je een huisarts hebt in je nabije omgeving. Het is dan ook verplicht om te switchen van huisarts en apotheek als je naar een andere gemeente verhuisd. Wees hier op tijd mee om vervelende situaties te voorkomen.