Tips voor zakelijke verhuizingen

Uw bedrijf gaat verhuizen. Om de bedrijfsverhuizing in goede banen te leiden neem je een professioneel verhuisbedrijf in dienst. The Moving Company is hierbij de perfecte zakelijke partner. Wij staan voor een vlotte, professionele en veilige bedrijfsverhuizing zonder zorgen. Hieronder een handige checklist met zaken waar u rekening mee moet houden.

Checklist:

 1. Mocht het gaan om een grote zakelijke verhuizing, schakel dan een projectcoördinator in om het geheel in goede banen te laten leiden. Onderschat niet hoeveel werk en tijd een bedrijfsverhuizing kost. 
 1. Het gaat hier natuurlijk om een zakelijke verhuizing, een professionele aanpak is dan ook noodzakelijk. Maak een draaiboek. Geef per dag en uur aan wat de gang van zaken zou moeten zijn, op deze manier kun je ervoor zorgen dat de planning op schema loopt.
 1. Vrij logisch natuurlijk, maak een inventarisatielijst. Wat gaat er allemaal mee? Zorg dat je precies in kaart hebt wat er allemaal verhuisd moet worden en waar het heen moet. 
 1. Er zijn vast werknemers die willen helpen bij het organiseren van de verhuizing. Maak van de verhuisdag een gezellig bedrijfsuitje. Einde dag een drankje en een barbeque als beloning.
 1. Bestaat je bedrijf uit verschillende afdelingen, vraag je af of het verdienstelijker is om per afdeling te verhuizen naar het nieuwe pand. Op deze manier komt het werk minimaal stil te liggen. Mocht je voor deze manier gaan? Breng je collega’s wel tijdig op de hoogte.
 1. Houd het personeel altijd op de hoogte. Zorg dat er wekelijks een mailtje uitgaat met de updates en neem ze een keer mee naar het nieuwe pand. Mensen worden graag betrokken bij het geheel.
 1. Net zoals bij elke verhuizing, zorg dat je met een markeerstift op de verhuisdozen zet wat erin zit. Probeer ook zware spullen te verdelen over de dozen, dit zorgt er natuurlijk voor dat het makkelijker verplaatsen is.
 2. Geef per doos aan wat erin zit. Om welke afdeling het gaat, waar en bij welke collega de doos hoort.
 1. Het is makkelijk voor de verhuizers als er per doos wordt aangegeven in welke nieuwe ruimte deze moet komen. Dit voorkomt verwarring op de verhuisdag.
 1. Begin op tijd! Zodra je spullen niet meer nodig hebt, begin alvast met inpakken. Geef werknemers een deadline om eigen spullen in te pakken.
 2. Laatste praktische tip, informeer de buren van je huidige pand en van het nieuwe pand dat er een verhuisdag gepland staat. Ze vinden dit ongetwijfeld nuttig om te weten.